POVIJEST TVRTKE

Iveta je obiteljska tvrtka utemeljena 1992. godine, u vremenima kada je za sve trebala hrabrost. U jeku Domovinskog rata, suočeni s propasti tvrtki u kojima su radili, Snježana i Ivan Peček tražili su proizvod oko kojeg bi izgradili tvrtku i osigurali obitelji bolji život.

Obilazeći sajmove po Hrvatskoj i susjednim državama, 1991. godine prvi puta su se susreli s PVC prozorima. Nedougo zatim, kombinirajući imena članova obitelji, osnivaju Ivetu, tvrtku za proizvodnju i ugradnju PVC stolarije i srodnih proizvoda. Snježana Peček bila je prva zaposlenica tvrtke.

Prvi ugrađeni prozori i vrata i nakon 20 godina još uvijek stoje na kući u Haulikovoj ulici u Bjelovaru. Tada šestogodišnjak, Domagoj je ocu Ivanu dodavao alat dok su im Domagojeva sestra Ivana i mama Snježana nosile topao obrok. Proizvodnja i prodaja bili su smješteni u obiteljskoj kući i svi su članovi obitelji sudjelovali u stvaranju tvrtke.

Prvi brand koji su zastupali bio je talijanski Finstral, dok danas Iveta svoj asortiman izvozi u Italiju. 1996. godine obitelj kupuje zemljište na Križevačkoj cesti, gdje godinu dana kasnije sele proizvodnju i svojih desetak zaposlenika u novoizgrađenu proizvodnu halu i nove poslovne prostore. Iste godine mijenjaju dobavljače profila i svoju proizvodnju orijentiraju na Veka profile.

Sjedište tvrtke i danas se nalazi u Bjelovaru. Tvrtka broji više od 150 zaposlenih, a druga generacija obitelji Peček sve više sudjeluje u stvaranju nove i veće tvrtke.