PVC klizne stijene

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

PVC klizne stijene

  • vrhunska izolacijska svojstva Uw = 0.64 W/(m²K) koja smanjuju vaše troškove
  • 5 i 6 komorni profili s čeličnim ojačanjima i trostrukim low-e staklom
  • čvrstoća i kvaliteta profila i okova garantiraju dugotrajnu i isplativu investiciju
  • različite veličine krila i načini otvaranja
  • više od 50 boja, nijansi drveta i tekstura te različiti oblici za sve ukuse i želje
  • 5 godina garancije na profile i ugradnju

Klizne stijene istovremenu odvajaju ali i povezuju prostore. Jednostavnim kliznim zatvaranjem i otvaranjem PVC klizne stijene zauzimaju minimalan prostor, ali i povezuju prostoriju s vanjskim prostorom. Velike površine omogućuju ulazak svijetla u prostoriju, prozračnost te pasivno zagrijavanje zimi. Uz izuzetna izolacijska svojstva PVC klizne stijene štede energiju i vaš novac.

Razlikujemo prema načinu otvaranja dva osnovna sistema otvaranja: podizno klizni i posmično otklopni.

Među njima razlikujemo jednostavne klizne stijene, otklopno-klizne, podizno-klizne, sklopive (harmo ili falt) klizne stijene. Odabir tipa klizne stijene ovisiti će o potrebama i željama kupca, ali i o dimenzijama i funkcionalnim zahtjevima. Manje otvore ćemo jednostavno i financijski najpovoljnije zatvoriti klasičnim balkonskim vratima. Prednost ovakvih vrata je što je moguće otvoriti cijelu površinu elementa, a možemo ih i držati u otklopnom ili provjetravajućem položaju.

Ukoliko se radi o većim dimenzijama u obzir moramo uzeti neku od kliznih varijanti. Taj tip elemenata omogućava veće dimenzije uz jednostavno i pouzdano rukovanje. Nekim od tipova kliznih stijena možemo zatvoriti otvore i preko 5 metara širine.

Već raznovrsnu paletu tipova balkonskih vrata proširuje mogućnost međusobnog kombiniranja nekih tipova. Tako u fiksni dio klizne stijene možemo postaviti otklopno- zaokretna balkonska vrata preko kojih će klizati posmično.