Učestala pitanja i odgovori

Učestala pitanja i odgovori

Slušajući klijente naučili smo najviše o našim proizvodima i uslugama, ali i o vašim potrebama i željama.
Na taj smo način svaki dio našeg poslovanja usmjerili na poboljšanje konačne usluge i proizvoda. Kako bi korisnici u najkraćem mogućem vremenu saznali sve što ih zanima o PVC i Alu prozorima i vratima te pratećim uslugama sastavili smo listu odgovora na pitanja koja najčešće zanimaju korisnike koji kupuju PVC stolariju.

U našoj sekciji učestalih pitanja pokušavamo na jednom mjestu objaviti odgovore na sva pitanja koja se javljaju kada se odlučite na nabavu PVC i Alu prozora i vrata.

Lista pitanja konstantno raste, a odgovore redovito prilagođavamo i dopunjavamo kako biste na jednom mjestu mogli saznati sve što vas zanima o PVC i Alu stolariji i kako bi ti odgovori bili u korak s promjenama na tržištu.

U slučaju da imate pitanja o PVC i Alu proizvodima na koja niste na našoj internet stranici pronašli odgovor, rado ćemo vam pomoći. Možete nas kontaktirati telefonski, e-mailom, pomoću kontakt forme ili posjetiti naše prodajno mjesto, a sve kontakt podatke možete saznati na “Kontakt stranici”.

Skladištenje stolarije

Pri izboru mjesta skladištenja izbjegavajte ometanje prolaznih putova ili čak vatrogasnih prilaza!

Skladištite Vaše prozore u suhim, dobro prozračenim prostorijama. Preporuča se zaštita prozora od prašine folijom.

Prozori od umjetne mase su opremljeni zaštitnom folijom i stoga se mogu naslanjati jedan na drugi. Međutim, bolje rješenje je skladištenje prozora s između postavljenim umetcima, npr. od stiropora.

Osigurajte mjesto skladištenja. Tako izbjegavate kasnija oštećenja.

Prozračivanje

Redovno prozračivanje regulira vlažnost zraka i brine se za ugodnu klimu u prostoriji. U cilju izbjegavanja gubitka vrijedne energije pri izmjeni zraka preporučamo Vam kratko ali intenzivno prozračivanje. Ugasite grijaća tijela. Širom otvorite prozore dva do tri puta dnevno i stvorite propuh.

Ovim takozvanim udarnim prozračivanjem postići ćete u roku od nekoliko minuta gotovo potpunu izmjenu zraka u prostoriji bez hlađenja spremnika topline u stanu (zidovi/grijaća tijela/namještaj). Posebno pri povišenoj vlažnosti zraka, primjerice u kupatilima, praonicama ili nakon radova žbukanja, polaganja estriha ili bojanja, nužno je redovno prozračivanje zbog sprječavanja eventualne pojave plijesni.

Podešavanje i održavanje okova

Podešavanje okova

Vaši prozori su stručno i brižljivo ugrađeni i justirani. Naknadno podešavanje okova stoga u pravilu ne bi trebalo biti nužno. Međutim, ekstremni zahtjevi ili pomicanje okvirnog građevinskog kućišta mogu tijekom godina dovesti do potrebe naknadnog justiranja na slijedećim mehanički relevantnim točkama. Izvedbu ovoga posla je najbolje prepustiti Vašem stručnjaku za prozore.

U cilju ponovnog izravnog odvođenja vode koja bi npr. pri snažnim udarima kiše ili kod prozora u otklopnom položaju mogla prodrijeti u žlijeb okvira, svaki prozor mora imati tzv. otvore za odvodnju. Naći ćete ih kod otvorenog prozora npr. iznutra u unutarnjem žlijebu. Redovno kontrolirajte, primjerice kod čišćenja prozora, također i otvore za odvodnju i odstranite moguća začepljenja.

Održavanje okova

Tehnički promišljeni visokovrijedni okovi na Vašim novim prozorima Vam pri pažljivom postupanju neće stvarati nikakve probleme. Molimo podmazujte sve pokretne dijelove okova najmanje jednom godišnje uljem ili mašću bez sadržaja kiseline ili smole i po potrebi dotegnite vijke. Vaši prozori će Vam se odužiti dugogodišnjom lakoćom rukovanja i besprijekornim funkcioniranjem.

Kontrola brtvi

Vaši prozori su u cilju trajnog uklanjanja propuha i vode opremljeni modernim brtvama vrlo dugog životnog vijeka. Unatoč tome povremeno ispitajte stanje brtvi i njihovo pravilno ležanje u žlijebu i očistite ih pomoću vode i blagog sredstva za čišćenje. U cilju izbjegavanja štete od vlage također povremeno kontrolirajte nepropusnost fuga između prozorskog okvira i zida. Ako se pojave pukotine na brtvenoj masi ili je ako je na pojedinim mjestima otpala neodložno nam se obratite.

Samo besprijekorno podešena krila jamče optimalnu zvučnu izolaciju i brtvljenje. Mi ćemo Vam naravno uvijek rado pomoći pri uklanjanju eventualnih problema i pri reguliranju Vaših prozora i vrata

Čišćenje stolarije

Profili od umjetne mase odlikuju se svojom posebno dugovječnom površinom koja je laka za čišćenje. Za čišćenje Vaših prozora u pravilu je dovoljna mlaka voda s blagim sredstvom za čišćenje ili pranje. Ukoliko ne možete ukloniti grubu nečistoću, slobodno nam se obratite.

Sredstva za ribanje i za čišćenje kućanstva i stakla s agresivnim sastojcima kao alkohol ili salmijak mogu napasti i oštetiti površinu stakla i profila kao i brtve. Za čišćenje koristite samo mekane krpe ili spužve.

Vaše prozorske profile od umjetne mase ne biste trebali sušiti trljanjem nakon čišćenja. Trljanjem PVC-a izazivate elektrostatički naboj. Time se ponovo privlače čestice prašine. Za razliku od toga vlažno brisanje sapunicom uklanja elektrostatički naboj i sprječava njegov ponovni nastanak.