• 7 faktora koji utječu na trošak zamjene stolarije

Vi ste tu::/7 faktora koji utječu na trošak zamjene stolarije
07.03.2017.

7 faktora koji utječu na trošak zamjene stolarije

Razmišljate o zamjeni stolarije, ali niste sigurni koliko bi vas jedan takav projekt mogao koštati u konačnici? Nažalost, ne postoji gotova formula koja bi vas riješila muka, jer cijena ovisi o više različitih faktora. Konačnu cijenu moći ćete dobiti tek kada se posavjetujete s profesionalcem, koji će procijeniti koje su vaše potrebe i što bi za vaš dom bilo najbolje rješenje.

Dok ste još u istraživanjima i razmišljanjima, donosimo vam nekoliko faktora koji utječu na trošak, kako bi imali više informacija i smjernica pri uspoređivanju različitih opcija.

1. STIL NOVIH PROZORA I VRATA

Ovisno o stilu – boji i obliku prozora, varira i cijena. U Iveti možete odabrati više od 40 različitih boja i tekstura prozora i vrata. Niste ograničeni ni oblikom – četvrtasti ili okrugli – vaši prozori i vrata mogu biti oblika kakvog želite, jer za vas izrađujemo prozore i vrata posebnih veličina i oblika, prema vašim željama. Odaberite boju i oblik prozora koji se najbolje uklapa u vaš dom!

2. MATERIJAL – PVC ILI ALU PROFILI

Novi PVC ili aluminijski prozori? Svaki materijal ima svoje posebnosti i prednosti, ovisno o lokaciji i potrebama kojima je namijenjen. Odaberite materijal koji najbolje odgovara vašim potrebama.

3. DODACI I OPCIJE ZA NOVU PVC I ALU STOLARIJU

Ovisno o dodatnim opcijama, varirat će i trošak vašeg projekta. Cijena će varirati ovisno o količini dodataka i opcija koje odaberete za svoje nove prozore – rolete, grilje, komarnike, posebne kvake i slično.

4. VELIČINA PROJEKTA ZAMJENE STOLARIJE

Cijena naravno ovisi i o tome mijenjate li jedan prozor ili prozore i vrata na cijeloj kući. Isto tako, cijena cijelog projekta se mijenja ovisno o tome zadržavate li postojeću dimenziju prozora, ili ste odlučili povećavati površinu staklenih površina. Trošak raste ovisno o količini utrošenog materijala i vremena.

5. UGRADNJA NOVIH PROZORA I VRATA

Ako imate potrebne vještine, prozore i vrata možete ugraditi sami te tako smanjiti troškove projekta i u konačnici uštedjeti. Ako pak niste baš stručnjak u tom području, prepustite ugradnju profesionalcima. Zamjena stolarije je dugotrajna, i ne baš malena investicija, koju je bolje prepustiti u ruke ljudima koji to rade svakodnevno.

6. GARANCIJA NA PROZORE I VRATA

Garancija štiti vaše ulaganje te bi trebala biti standardno uključena u ponudu. U svakom slučaju, informirajte se što sve ponuđena garancija pokriva u slučaju štete. Iveta pruža 5 godina jamstva na PVC stolariju te 2 godine jamstva na stakla i okove.

7. LOKACIJA

Cijena može varirati i ovisno o lokaciji. Ovisno o tome na kojem katu su prozori koje želite zamijeniti, ali i ovisno o udaljenosti objekta na kojem želite mijenjati stolariju te uvjetima za transport i montažu nove stolarije na istom.

Za više informacija ili detaljniju procjenu troška, javite nam se!

Kalkulator ušteda

Štedite novac, čuvajte prirodu!
Izračunajte uštede koje možete
ostvariti zamjenom stare stolarije
novim Iveta PVC prozorima i vratima.

saznaj više