• Mehanizmi za otvaranje PVC i ALU prozora – poluolive

Vi ste tu::/Mehanizmi za otvaranje PVC i ALU prozora – poluolive
08.03.2017.

Mehanizmi za otvaranje PVC i ALU prozora – poluolive

Zamjena stare stolarije nije mala investicija, pogotovo ako se radi o cijeloj obiteljskoj kući ili nekom većem poslovnom objektu. Zbog toga je vrlo važno prije odluke o kupnji istražiti sve mogućnosti i varijacije PVC i ALU stolarije koja se na tržištu nudi.

Pri odabiru prozora, osim o dimenzijama i vrsti materijala, treba razmisliti i o detaljima poput: boje, dizajnu profila, dizajnu i uzorku prozorskih klupica te o vrsti poluoliva (ručkica), odnosno načinu otvaranja prozora.

Način otvaranja prozora ovisi o samoj veličini prozora, odnosno prozorskog krila, njegovoj težini, mogućnosti čišćenja i samoj sigurnosti prozora. Postoji nekoliko najčešćih tipova otvaranja prozora:

  • Zaokretni prozor se otvara zaokretanjem. Os otvaranja je oko vertikalne strane prozora, a mogu se otvarati prema unutra i prema van.
  • Kod otklopnih načina otvaranja os otvaranja je oko horizontalne strane prozora. Važno je napomenuti kako se ovi prozori ne mogu u potpunosti otvoriti.
  • Klizni prozor se otvara klizanjem pokretnog krila prozora u stranu. Vodilice, po kojima se vodi pokretni dio, nalaze se na horizontalnim donjim i gornjim stranicama prozora.

Kalkulator ušteda

Štedite novac, čuvajte prirodu!
Izračunajte uštede koje možete
ostvariti zamjenom stare stolarije
novim Iveta PVC prozorima i vratima.

saznaj više