GARAŽNA VRATA

Bilo da ste u fazi izgradnje i tražite idealna garažna vrata za Vaš novi životni prostor ili Vaša stara garažna vrata zapinju, škripe i jednostavno više ne zadovoljavaju funkcionalne i estetske zahtjeve, na pravom ste mjestu. Pogledajte našu ponudu i obratite nam se s povjerenjem. Pomoć pri odabiru garažnih vrata te savjetovanje kroz cijeli proces kupnje i ugradnje pružit će Vam naši stručnjaci, koji u tom području imaju dugogodišnje iskustvo.

Garažna vrata danas imaju mnogo veću ulogu od čiste funkcije, otvaranja i zatvaranja ulaza u garažni prostor. Novu generaciju kvalitetnih garažnih vrata odlikuje potpuna automatiziranost, nečujnost, toplinska izoliranost i moderan izgled. Osim toga, ugradnjom novih garažnih vrata, Vaš poslovni ili životni prostor dobiva i dodatnu sigurnost.

U našoj ponudi postoje dva osnovna tipa garažnih vrata: standardna garažna vrata i industrijska garažna vrata. Standardna garažna vrata prikladan su izbor za fizičke osobe, obzirom da ona imaju dimenzije do 2,5 metra visine. Industrijska garažna vrata većih su dimenzija i namjenjena su za češća dizanja i spuštanja u kratkim intervalima.

POŠALJI UPIT
 • debljina panela 40 mm
 • uz svaka vrata – 2 daljinska upravljača gratis
 • paneli sa zaštitom za prste

Iveta garažna vrata povećavaju sigurnost Vašeg prostora, omogućuju širi prolaz i brži ulaz u garažu. Ovisno o širini i visini otvora ulaza u garažu, dimenzije vrata se u potpunosti prilagođavaju.

Prema zakonu EU, a od 01.01.2014. godine i u Hrvatskoj, paneli moraju imati zaštitu za prste, što znači da između garažnih panela nije moguće ugurati prste.

Gdje se montira motor?

Motor se montira na strop prostorije u koju se montiraju garažna vrata. Motor se nalazi 30ak centimetara udaljen od zadnjeg položaja panela kada su vrata u potpunosti podignuta.
Kod ugradnje garažnih vrata s motorom, koriste se motori koji mogu osigurati 15.000 intervala. 1 interval je dizanje vrata, dok se pod 2 intervala ubrajaju jedno dizanje i jedno spuštanje garažnih vrata.

U slučaju ugradnje vrata s motorom, potrebno je osigurati prostor za montažu:

 • iznad vrata minimalno (nadvoj) 200 mm
 • sa svake strane minimalno 100 mm

Kako bi lakše i kvalitetnije montirali motor potrebno je osigurati i blizinu mjesta priključka električne struje – po mogućnosti što bliže stropu i na udaljenosti cca 3metra od mjesta na koje se montiraju vrata.

Ako trebate garažna vrata za zgradu u čijoj se garaži parkira 50-ak automobila potrebno je zatražiti i posebnu vrstu motora, koji se skuplji od klasičnog. Industrijska garažna vrata

 • debljina panela 40 mm
 • uz svaka vrata – 2 daljinska upravljača gratis
 • paneli sa zaštitom za prste

Industrijska vrata odlično su rješenje za skladišne prostore, proizvodne hale te stambene objekte s velikim brojem korisnika. Ugradnjom novih industrijskh vrata osigurat ćete potpunu automatizaciju i lakoću rukovanja te jednostavniji protok vozila.

Gdje se montira motor?

Motor se montira na strop prostorije u koju se montiraju garažna vrata. Motor se nalazi 30-ak centimetara udaljen od zadnjeg položaja panela kada su vrata u potpunosti podignuta. Kod ugradnje garažnih vrata s motorom, koriste se motori koji mogu osigurati 15.000 intervala. 1 interval je dizanje vrata, dok se pod 2 intervala ubrajaju jedno dizanej i jedno spuštanje garažnih vrata.

U slučaju ugradnje vrata s motorom, potrebno je osigurati prostor za montažu:

 • iznad vrata minimalno (nadvoj): 400 mm
 • sa jedne strane minimalno: 100 mm
 • sa druge strane, gdje dolazi motor, potrebno je minimalno osigurati: 500 mm (nebitno na koju stranu dolazi motor)

Kada navedeni uvjeti nisu zadovoljeni, moguće je izgraditi čeličnu podkonstrukciju.

Garažna vrata ne moraju biti klasične bijele boje. U cijeni panela možete birati između: bijela RAL 9002 (IPCO – Italija)

 • RAL 9010 ( IPCO (IT)
 • zelena RAL 6005
 • smeđa RAL 8014
 • antracit RAL 7016
 • siva RAL 90064

A uz nadoplatu, možete odabrati i drvene dekore te kocke – udubljenja na panelima u obliku pravokutnika.

DRVO DEKORI

golden oak nussbaum

KOCKA

bijela smeđa

Osim boje, garažna vrata mogu se personalizirati i ugradnjom prozora (standardnih dimenzija 635×330) na panele – koristi se izo staklo sa brtvom, koja se montira prema Vašim željama. Paneli dolaze u dvije veličine, 500 i 610mm.

 • Koji je rok isporuke garažnih vrata?

Rok isporuke garažnih vrata je 10-20 radih dana.

 • Kako naručiti vrata?

Pri narudžbi vrata potrebna je točna izmjera, u slučaju da je radite sami.

Na širinu otvora na koji dolaze vrata potrebno je nadodati 20 mm sa svake strane, ukupno 40 mm.
Primjer: Ako je otvor dimenzije 2450 x 2180, tada je širina vrata 2490 (2450 + 40= 2490)
Ako je dovoljno nadvoja (čiji je minimum 200 mm) ostavljamo dimenziju koja nam je izmjerena 2180.

Osim dimenzije, potrebno je naznačiti boju vrata.

Napomene:

Kada naručujete industrijska vrata, bilo bi korisno posavjetovati se s dobavljačem.
Ako želite vrata u garažnim vratima potrebno je znati:
visinu, jer ona određuje broj panela koji se urezaju
maksimalna širina je 800 mm, prema atestima i pravilima EU

 • Postoji li garancija na garažna vrata?

Da, garancija na Iveta garažna vrata postoji i traje 24 mjeseca.